Underquilt / saci de dormit

UNDERQUILT/ SACI DE DORMIT

UNDERQUILT-ul este folosit pentru izolarea stratului de la baza hamacului in acelasi timp incalzind spatele pentru un somn cat mai linistit.

Cum functioneaza? In campingul cu hamacul majoritatea caldurii se pierde prin partea de jos din cauza presiunii pe care corpul o exercita asupra materialului sau a golurilor din sacii de dormit.

Underquilt-ul este pozitionat insa sub hamac astfel incat materialul nu este presat si cu ajutorul pernei de aer care se formeaza intre ea si hamac, produce un strat izolant cald alimentat de propriul corp. Trebuie sa lasati o mica distanta in momentul in care o aranajati astfel incat sa functioneze in conditii optime.

Folosirea unui sac de dormit clasic in interiorul unui hamac nu este foarte facila de aceea in campingul cu hamacul sacii de dormit sunt special conceputi pentru folosirea in interiorul hamacului.

Temperatura de confort pentru sacii de dormit in hamac este intre 10 si -5 grade Celsius. Sacul de dormit pentru hamac are fermoar pe mijloc astfel incat sa nu afecteze pierderile de caldura prin lateral si beneficiaza de un strat rezistent la apa in zona picioarelor. Poate fi folosit si direct pe pamant sau iarba.

Ihamac este un website dedicat hamacelor si accesoriilor outdoor

 

Main Menu