Opinel Nr.3

33,00 lei

In stock

Opinel Nr.3- Maner fag – realizat din otel inoxidabil Sandvik 57-58 HCR. Este cel mai mic representant al familiei Opinel. Ideal EDC ( Everyday carry)

Compare

Opinel Nr.3- Maner fag  –  Traditia in versiune mica

Bricegele mici, traditionale sunt de ajutor in viata de zi cu zi: desfacerea coletelor,realizarea de mici machete sau sculpturi etc…

Lama din otel inoxidabil este rezistenta la coroziune iar manerul din lemn lacuit este ergonomic.

Cutitele mici sunt folosite ca EDC ( Everyday carry ). Ele sunt utilizate la intrebuintari multiple: desfacere colete, cutter, cutit de sculptat modele etc

Lungimea lamei este de doar 4 cm, dar in ea se concentreaza toata traditia brandului Opinel: robustete si utilitate la taiere.

Opinel Nr.3- Maner fag este realizat din otel inoxidabil suedez, Sandvik 12C27 modificat. Este anticoroziv prin aditia de carbon in compozitie si nu are nevoie de mentenanta speciala. Adaugarea carbonului in procent de minim 0.40% aduce un plus taisului. Lama are o duritate de 57-58 HCR.

Fagul este materialul cel mai comun utilizat in realizarea manerelor Opinel. In Franta fagul este dur, durabil si usor de prelucrat. Avand o varietate de culori de la galben spre roz, fagul este caracterizat prin numeroase linii scurte mai inchise la culoare.

 


Despre Opinel

Compania Opinel fabrica si comercializeaza o linie de cuțite omonime patentate cu mâner din lemn de diferite esente inca din 1890 in orasul Savoie din Franța, unde afacerea de familie detine și un muzeu dedicat.

Cuțitele Opinel Nr.3- Maner fag sunt fabricate din oțel cu conținut ridicat de carbon, dar si din otel inoxidabil Sandvik (Suedia). Compania este una de renume mondial si se poate lauda cu un numar de aproximativ 15 milioane de cuțite vandute anual(2014).

La inceputuri, lamele Opinel au fost realizate traditional doar din otel carbon, iar manerele din lemn de par sau frasin.  La vârsta de optsprezece ani, Joseph Opinel a înființat o forjă în micul oraș Albiez-le-Vieux (Savoie) în care realiza topoare, potcoave, lame și cuțite pentru fermierii din Savoie si din apropiere, continuand traditia mostenita din familie de la tatal si bunicul sau.

Plin de pasiune pentru inovatie si tehnologie isi construieste propria camera de filmat. Curand devine fotograful zonei la nunti si evenimentele speciale locale. Condus de instinctul si pasiunea pentru noile tehnologii si manufacturarea prin metode moderne, isi ocupa restul timpului, in ciuda opiniei tatalui sau traditionalist, constuind si perfectionand un cutit mic de buzunar. Acum se naste ‘Opinel’un cutit utilitar folosit in scurt timp de intreaga comunitate.  Joseph isi dezvolta cutitul sau in diferite marimi, fiind mai potrivit pentru diverse scopuri si diferiti proprietari.

Astfel in 1897 lanseaza gama de marimi de la 1 la 12. Briceagul cel mai mic, nr 1, includea si un inel de ancorare pentru lant sau ceasul de buzunar. El este scos din fabricatie impreuna cu nr 11 in 1935. Cel mai mic cutit Opinel in zilele noastre, nr 2, are o lama de 3,5 cm. Cel mai mare, nr 12 are o lama de 12 cm. In anii ‘70 un cutit gigant de 22 cm si 50cm la deschidere a fost adaugat in colectie, Nr 13.

Informații suplimentare

Dimensiuni 4 cm
Producator

Material

Marime

Main Menu