Leatherman – istoria unei unelte complexe

leatherman

Dupa o copilarie petrecuta in Oregon, Tim Leatherman isi ia diploma de Stinte si Inginerie mecanica la Universitatea Oregon. Timpul petrecut in calatoriile din strainatate, cazarile in hosteluri si traseele cu Fiatul de 300 de dolari, l-au convins pe Tim de necesitatea unei unelte complexe. “Purtam dupa mine un cutit de cercetas pe care il foloseam de la taiat paine si pana la ajustari la masina. Mi-as fi dorit sa am totusi cu mine un multifunctional care sa faca mai multe”.

leatherman1

Intors acasa, Tim pune in practica ideile si patenteaza modelele din calatorii alaturi de colegul sau din facultate, Steve Berliner. In 5 Iulie 1983 Tim si Steve pun bazele Leatherman Tool Group, Inc. cu principiul fundamental de a manufactura produse de top, aducand plus de valoare necesitatilor clientilor cat si fortei de munca locale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

30 de ani mai tarziu, Leatherman produce faimoasele multi-tools, cutite si bricege care pot suporta aproape orice tratament si se pot refolosi imediat pentru acelasi scop. Desi Tim s-a retras intre timp din companie, spiritul de aventura American, inovatiile si calitatea produselor au ramas aceleasi in cadrul companiei. Referitor la calitatea produselor Leatherman, Tim raspunde intotdeauna: “trebuie sa fie perfecte, e normal, pentru numele meu este gravat pe fiecare obiect produs”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Compania Leatherman aduna in randurile sale un grup de extuziasti iubitori de natura si amatori de aventura. Stim ca produsele noastre rezista oricarui test de timp si in timp pentru ca si noi ne bazam pe ele in viata de zi cu zi. Misiunea noastra este de a inspira si de a pregati orice detinator de Leatherman pentru situatii neprevazute. Oricare dintre produsele noastre, fie ca e vorba de cutite simple sau multi-tools, pe care le livram in lume, este realizat cu drag de unul dintre cei peste 700 de angajati Leatherman, de aceea garantia produselor noastre este de 25 de ani.

Main Menu