Led Lenser – Istoria lanternelor din Guinness Book

led-lenser-lanterne

In 1993 banca refuza acordarea unui imprumut fara o garantie imobiliara si doar pe baza unei idei-concept si a prototipului de lanterna Led Lenser V8. In 1994, cu 1000 de marci germane, un carnetel de schite, o geanta de unelte si un computer, fratii Rainer si Herald Opolka se apuca de treaba si pun bazele companiei Led Lenser in interiorul unui garaj in Germania.

Pasiunea, curajul si spiritul antreprenorial al celor doi frati gemeni au facut ca, fara ajutorul bancii, ci doar prin propriile forte, sa vanda in primii 5 ani, lanterne in valoare de 200 de milioane de euro. Prototipul Led Lenser V8 a devenit o piesa clasica internationala si una dintre cele mai bine vandute lanterne din toate timpurile. “Acum suntem propria noastra banca” sunt cuvintele fondatorilor Led Lenser.

Personal, sunt unul dintre fanii Led Lenser nu doar prin prisma obiectului in sine, ci si prin modelul de afacere inceput de la zero si dezvoltat in foarte scurt timp cu resurse relative mici.

(2011) Dupa 17 ani, sute de patente si designuri internationale, Led Lenser este o companie cu peste 1000 de angajati, 3 fabrici de productie si modele premiate in toata lumea.

led lenser

In August 2011 compania Led Lenser este achizitionata de Leatherman Tool Group, cel mai mare producator de cutite si bricege multifuntionale din lume si numarul de angajati creste la 1500.

lanterna-record

Led Lenser Record mondial – cea mai mare lanterna pe leduri

In Septembrie 2011 Led Lenser intra in Cartea Recordurilor cu cea mai mare lanterna pe leduri construita vreodata, replica de 4 metri, 130 kg plus 80 de kg, reprezentand bateriile, 19 leduri si 30.000 de lumeni, a modelului X21. Cea mai mare lanterna cu leduri din lume a fost realizata in 230 de ore de munca si a implicat zeci de oameni din productie.

Lanterna nu reprezinta doar o mega realizare, ci este insasi rezultatul performantelor acestei companii”, a declarat Directorul Led Lenser , Sven Objartel.

Main Menu