Accesorii hamac – Underquilt

Accesorii hamace - Underquilt

Accesorii hamac Underquilt

Under quilt este denumirea folosita pentru cea mai eficienta metoda de izolare a hamacului si este utilizat in special in perioadele reci ale anului.

Intra in categoria accesorii hamace outdoor.

Underquilt-ul ofera protectie si izoleaza prin captarea si retinerea temperaturii eliberate de propriul nostru corp.

In functie de gradul de izolatie asigurat, acest accesoriu tehnic specific hamacului poate fi folosit pe parcursul intregului an. Asigura protectie in timpul somnului vara in noptile mai reci, dar il poti folosi si iarna in conditiile cele mai vitrege in sesiuni de supravietuire, bushcraft, solo camping.

Gama de underquilturi Ihamac contine produse tehnice realizate pentru 4 sezoane, dar si solutii pentru noptile reci de vara.

accesorii-hamace--underquilt (1)

Gradul de confort in camping

Gradul de confort termic este influentat de foarte multi factori externi. De la persoana la persoana, sex, gradul de oboseala acumulat pe traseu, viteza vantului sau pregatirea fizica, percepem confortul termic diferit, la temperaturi diferite.

Proportional cu greutatea corpului, femeile au mai putina masa musculara pentru a genera caldura in comparatie cu barbatii. De asemenea, estrogenul, principalul hormon feminin ingroasa sangele iar acesta ajunge mai greu spre capilarele din extreminatile corpului.

Un studiu din 1998 demonstreaza ca temperatura mainilor, picioarelor si urechilor unei femei este cu 3 grade mai scazuta ca a unui barbat.

thermopad underquilt

Oamenii s-au nascut cu abilitatea de a genera si a mentine caldura corpului, iar corpurile copiilor reusesc sa faca asta mult mai efficient decat adultii. Putina joaca si mica ‘baterie’ umana este gata incarcata si plina de energie.

Atentie parinti, nivelul scazut al grasimilor subcutanate, suprafata mica a corpului celor mici si subdezvoltarea abilitatii corpului de a tremura, cresc riscul de hipotermie!

Asadar, trebuie sa ne adaptam echipamentul de camping in functie de gradul de confort dorit.

*Nu uitati sa lasati la aerisit sacul de dormit si underquilt-ul imediat ce ati ajuns in locul de campare.

**Nu intrati ‘inghetati’ in sacul de dormit pentru ca va fi greu sa va incalziti.

***Puteti folosi incalzitoare de corp plasate in zonele cheie pentru a reduce senzatia de frig.

cum functioneaza un underquilt

Cum functioneaza un Underquilt?

In timpul somnului in hamac, caldura se pierde la nivelul spatelui/ solului. Din cauza presiunii exercitate supra fibrelor izolante ale sacului de dormit sau a unei geci de puf, acestea isi pierd calitatile izolante.

Protectia in partea de jos, in zona spatelui in general, este redusa considerabil iar confortul utilizatorului scade treptat pe timpul noptii. Underquiltul functioneaza asemenea sacului de dormit, dar fiind asezat sub panza hamacului, creeaza si pastreaza acel strat tampon intre temperatura corpului tau si cea a mediului exterior fara a presa fibrele materialului izolant.

Cum sa iti alegi un Underquilt?

Accesorizarea unui hamac pentru a putea beneficia de confort chiar sila temperaturi scazute poate fi facuta in functie de sezon.

Desi dedicat perioadelor reci din an, Underquiltul poate fi necesar si in noptile de vara cand temperatura experioara scade sub 20 de grade. Daca esti pe malul apei la pescuit, in camping la munte sau intr-o sesiune de bushcraft, vei aprecia confortul oferit de acest obiect.

Am imbogatit portofoliul cu multe produse care pot inlocui clasicul Underblanket, produsul DD Hammocks pe care il comercializam si recomandam de la inceputul proiectului www.ihamac.ro

1) Solutii pentru sezonul cald – Accesorii hamac Underquilt

In general vara sau daca pleci intr-o tura prelungita si incerci sa scapi de bagajele in exces, poti opta pentru poncho sau paturi izolante.

Poncho-urile Helikon-Tex si Thermo Blanket-ul de la Bushmen sunt ajustabile oricarui hamac outdoor si pot functiona ca Underquilt. Temperatura de confort este asigurata pana la 10 grade, dar pot functiona si la 0 grade temperatura exterioara, alaturi de un sac de dormit de iarna.

Accesorii hamac underquilt swagman roll

Le recomandam doar pentru ture scurte de 1 noapte in sezonul rece cu imbracaminte si echipament adecvat.

Insa avantajul Poncho-urilor si paturilor termo este posibilitatea transformarii in adapost de urgenta, tenda, poncho de ploaie sau sac de dormit.

Swagman Roll are o protectie realizata cu Climashild Apex, Swagman Basic si Thermo blanket au izolatie din polyester.

Toate cele 3 variante de produse se preteaza activitatiilor outdoor incepand din Aprilie-Mai si pana in Septembrie-Octombrie.

Celor mai frigurosi le recomandam si incalzitoarele de corp Thermopad pentru un plus de caldura si confort.

Paturile din softshell Ihamac pot fi folosite si ele in interiorul sau exteriorul hamacului asigurand un flux de aer exterior redus. Materialul dens si microfleece -ul de la interior asigura un confort crescut la nivelul spatelui in noptile reci si protejeaza impotriva insectelor.

Intr-o situatie de supravietuire poti folosi pentru a realiza un under quilt chiar si o simpla folie de supravietuire. Ancorata sub hamac, pe o suprafata cat mai mare din acesta, formeaza o bariera impotriva vantului la exterior si o circulatie scazuta a aerului rece la interior.

 2) Solutii dedicate pentru sezonul rece – Accesorii hamac Underquilt

 Daca iesi frecvent la inceputul primaverii, la pescuit, in padure, la munte, toamna si iarna, atunci ai nevoie de o solutie termica dedicata pentru sezonul rece.

Paturile si poncho-urile recomandate mai sus pentru sezonul cald sunt obiecte multifunctionale. Servind mai multor scopuri nu pot asigura o izolatie confortabila la temperaturi foarte mici precum un Underquilt.

dd-underblanket accesorii hamace underquilt

Underblanketurile DD Hammocks sunt produse dedicate sezonului rece cu prag de -5 grade temperatura exterioara. Pe ele te poti baza cand campezi la temperaturi sub pragul de inghet in camping, la munte, in sesiuni de bushcraft sau supravietuire, la pescuit.

Modelul DD Hammocks este simplu, util, cu posibilitate de ajustare pentru diverse tipuri de hamace. Cele 3 culori disponibile, Olive Green, Coyote Brown si Camuflaj, se asorteaza cu toate modelele de hamace Frontline, Bivi, Frontline XL de la DD Hammocks.

Cei de la Bushmen fac 2 modele ultralight din puf de gasca pentru -2 si -15 grade temperatura de confort si -9, respectiv -19 grade Celsius temperatura extrema.

Modelele GLOW™-2C si GLOW™-12C sunt realizate din puf de gasca reciclat. Puful este de origine poloneza, de 750 CUIN, inclus intr-o tesatura de micro ripstop ultralight tratat DWR (Durable Water Repellency).

Tratamentul DWR previne absorbtia apei si a condensului in timpul somnului.

accesorii hamace underquilt glow

Ambele modele au o parte de culoarea verde inchis/oliv, camuflaj natural, cealalta parte fiind portocalie pentru atentionaresi vizibilitate crescuta.

Aceste underquilturi sunt recomandate celor care calatoresc si campeaza frecvent in sezonul rece. Avantajul umpluturii din puf de gasca este evident: performanta termica, volum redus, greutate redusa.

Ambele underquilturi pot fi folosite si ca sac de dormit, patura/ top quilt sau extra patura peste sacul de dormit.

Accesorii hamac – Underquilt. Ajustati-va echipamentul de camping in functie de tipul de activitate outdoor si anotimpul in care va aflati.

Echipa Ihamac

Main Menu