Produse Coleman si primul Razboi Mondial

echipamente outdoor produse coleman
sheldon coleman

echipamente outdoor produse coleman

Produse ColemanDon’t let life put you back on your heels. Lean into it.„, este motto-ul lui Sheldon Coleman care ghideaza si astazi compania cu acelasi nume de echipamente outdoor. Desi au trecut zeci de ani de la infiintare, Coleman ramane o companie care a demonstrat ca are abilitatea de a tine pasul cu vremurile, o companie care intelege pe deplin consumatorul produselor sale, o companie care creaza, dezvolta si stabileste standardele in industrie.

Istoria companiei Coleman

Coleman Company, Inc. este una dintre cele mai faimoase si de success companii de echipamente outdoor si accesorii recreationale outdoor. Binecunoscutele lampi de camping au fost inventate in 1909, iar in 1914 au fost realizate primele lanterne, produse Coleman. In istoria de peste 100 de ani a companiei Coleman si a produselor de camping au fost vandute peste 50 de milioane de lanterne in intreaga lume. Compania este astazi lider de piata in industria lanternelor recreationale si a aragazelor de camping. Consumatorii loiali ai brandului intregesc vanzarile covarsitoare de lazi frigorifice, saci de dormit, rucsaci si multiple obiecte portabile si accesorii recreationale. O divizie a companiei realizeaza generatoare de current portabile. Compania realizeaza de asemenea produse sub brandurile Timberland si Eastpack.
1251264629-khotal9

Inceputuri luminoase

Gasoline lantern - Coleman Model 220

echipamente outdoor produse coleman aragazuri coleman

Fondatorul comaniei, William Coffin Coleman, s-a nascut dintr-o familie care a migrat in Kansas din New England in 1871. Coleman devine professor la o scoala din Kansas si ulterior intra in magistratura. Ramas fara bani dupa primirea licentei in drept, devine comis voiajor, vanzand masini de scris.

Printre drumurile sale, observa intr-o seara lumina stralucitoare a unei lampi pe gaz in vitrina unei farmacii. Sheldon vede potentialul si decide sa devina comis-voiajor de lampi calatorind in multe orase americane. Din nefericire nu reuseste sa vanda decat cateva lampi deoarece acestora le lipsea service-ul si hotaraste sa inchirieze lampile cu tot cu serviciul de intretinere. Astfel afacerea incepe sa dea roade si toate magazinele si bacaniile incep sa foloseasca noua metoda de iluminare care atragea clientii. Dupa putin timp Coleman infiinteaza Hydro-Carbon Light Company cu produse Coleman

Cererea mare de lampi il face pe Sheldon sa isi stabileasca sediul companiei in Wichita, Kansas, sa cumpere patentul Efficient Lamp si sa creeze Coleman Arc Lamp. In 1905 reuseste sa lumineze chiar si un meci de fotbal in nocturna.

 

colemanfamily

echipamente outdoor produse coleman

Produse Coleman, contributie in primul razboi mondial

In 1909 Coleman inventeaza lampa portabila pe gazolina avand rezervor cu fund plat. In 1914 inventeaza lanterns pe gazolina pentru folosinta in perioadele cu vreme capricioasa. Odata cu izbucnirea primului Razboi Mondial, US si Aliatii declara inventiile lui Coleman esentiale in ajutorul fermierilor care produceau hrana pentru militari acordandu-I acestuia bani si forta de munca necesara. Astfel compania reuseste sa produca in timpul Primului Razboi Mondial  1 milion de lampi, lanterne portabile si aragazuri Coleman.

Coleman

Istoria acestui grup de 6 lanterne depaseste un veac de existenta si reprezinta insasi istoria companiei produse Coleman

Din partea stanga: primul model produs in 1905, Coleman Arc Lamp, lanterna folosita intre 1921-1926.  Modelul 237 din 1941, Modelul 427 din 1926, modelul 220, pentru armata si modelul 200A in productie din 1952 pana in 1983

De-a lungul secolului XX, Produsele coleman se dezvolta in zona echipamente outdoor, aragazuri camping, echipamente camping si outdoor.

To be continued..

Main Menu