Camping cu hamacul

Camping-cu-hamacul

Camping cu hamacul

Daca nu ai mai facut asta sau nici macar nu ai auzit de camping cu hamacul, atunci s-ar putea sa ti se para ciudat.

Cu toate astea, noi cei care am experimentat deja acest concept, iti vom spune ca este una dintre cele mai bune metode de campare. Te bucuri de iesirile tale in natura si beneficiezi de confort maxim necesar in orice calatorie.

Camping-cu-hamacul- outdoor-bushcraft

Hamacul este o solutie optima pentru multe activitati outdoor: camping, bushcraft, supravietuire, drumetii montane, fotografie wildlife, pescuit si vanatoare, hiking si trekking.

Campingul cu hamacul te aduce mai aproape de natura, de copaci, de briza diminetii.

Cand campezi cu hamacul te poti bucura de cateva aspecte mai putin intalnite in campingul clasic, cu cortul:
 • Esti martor al rasariturilor de soare direct din pat. O noapte plina de stele sau un apus plin de culoare sunt mai frumoase cand stai confortabil in imbratisarea hamacului.
 • Creezi un impact minim asupra mediului inconjurator, lasand foarte putine urme.
 • Reduci greutatea echipamentului, dar si a timpului de impachetat, strans tabara etc.
 • Poti campa deasupra apei ( rauri, parauri, lacuri), deasupra stancilor sau pe dealuri inaccesibile. Spre deosebire de cort, camping cu hamacul nu necesita un plan drept pentru ancorare ci doar doua puncte de ancorare solide aflate la distanta de la 3m pana la 8m, chiar 10 m.

 

Camping-cu-hamacul

 • Iubitorii de hamace ar spune ca confortul de a sta asezat in hamac, fara a avea o presiune pe o anumita parte a corpului, este superior celui oferit de dormitul direct pe o suprafata solida.
 • Ai nenumarate posibilitati de a-ti seta tabara. Accesoriile diferite, precum TENDE/ PRELATE, vin cu variante de set-up dintre cele mai utile.
 • Petreci timpul cu prietenii, stati la foc de tabara, gatiti, dar apoi te poti bucura in intimitate de confortul spatiului tau de dormit.
 • La o sesiune de bushcraft hamacul poate fi folosit pe timpul zilei ca scaun.
 • Un hamac cu strat impermeabil ( DD Hamac Travel/Bivi ) poate fi folosit ca tenda/adapost de ploaie.
 • Pleaca in drumetie si aseaza-ti tabara fara sa fii limitat de prezenta copacilor. Un hamac poate fi ancorat intre doua masini, masina-copac, sau diverse puncte de ancorare mai solide.
 • Stai departe de insecte, serpi sau alte animale care te pot deranja la nivelul solului. In unele cazuri poti sa ridici tabara si la 5 mt deasupra solului.
 • Nu in ultimul rand, un somn bun in hamac, poate fi mult mai rapid, linistit, adanc datorita mobilitatii punctelor de ancorare si a simplului leganat.
Campingul cu hamacul poate fi baza iesirilor tale in natura.

Scolile de supravietuire si taberele de cercetasi prefera hamacul de camping pentru versatilitatea lui.

Amatorii de bushcraft sau hiking il prefera pentru rapiditatea ancorarii. Biciclistii si montaniarzii pentru volumul si greutatea redusa.

Suna promitator? Incearca si tu, suntem siguri ca iti va placea campingul cu hamacul!

 

Categoria: HAMACE OUTDOOR

Main Menu