I HAMAC LA PESCUIT

hamac-pescuit

VH

I HAMAC LA PESCUIT – O sa pornesc de la zero pentru ca sunt sigur ca nu stiti prea multe despre un utilizarea hamacului in partidele de pescuit. Felicit de pe acum pe aceia dintre voi care au descoperit deja utilitatea banalului hamac.

Hamacul reprezinta o bucata de material textil, franghie sau tesatura de sfori, suspendat intre doua puncte, de obicei doi copaci si este utilizat pentru leganat, dormit sau pentru odihna. Recent, hamacul a devenit un hobby la nivel mondial, fiind folosit in aproape toate sporturile outdoor, de la ciclism pana la alpinism.

Istorie hamac

Nu va povestesc prea multe despre aparitia lui ca obiect ca ajungem la Columb, Vespucci si chiar si pana la exotica Pocahontas. Am studiat problema ore intregi degeaba, si, exceptand varianta oficiala predata la scoala, pana si Wikipedia da cu eroare daca o intrebi cine a descoperit America, respectiv care dintre cei doi ne-au adus hamacul de la Mayasi. Cu toate astea vreau totusi sa va povestesc despre istoria moderna a hamacului si utilitatea acestuia in sporturile outdoor si mai specific, in pescuit.

hamac-pescuit

Hamacele nu mai sunt de ceva vreme obiectele alea care ne inghionteau spatele in copilarie, facute din impletituri de polyester, iuta sau bumbac, astazi ele au devenit “the coolest tent in the world”, cum spunea un architect american intr-o revista de design si arhitectura. I HAMAC LA PESCUIT

Variantele moderne superioare din aceasta industrie se bucura de materiale tesute de o inalta calitate, folosite in industria parasutismului, a echipamentelor de camping ale firmelor de top si a tuturor sporturilor unde primeaza rezistenta si greutatea redusa. Finisajele profesionale alaturi de arhitectura care inlesneste campingul pe perioade lungi de timp, fac din hamac un inlocuitor ideal, daca il comparam ca utilitate vs greutate si volum cu cel putin 3 obiecte ale unui pescar si ma refer la cort, pat si scaun.

Mai multe despre utilitatea hamacului la pescuit gasiti in numarul 19 in revista Pescuitul pentru toti.

Main Menu