REVIEW DD Superlight Hammock

dd-superlight-hammock-6

DD Superlight Hammock

Cand te gandesti la echipamentele superlight, iti imaginezi deseori produsul, forma, greutatea, mai bagi un search pe Google, mai intrebi in stanga si in dreapta, dar aproape de fiecare data urmeaza sa fii socat putin de dimensiunile reale, cand produsul ajunge la destinatar.

Linistiti-va, probabil v-ati dat seama, ca acest review va fi unul pozitiv, desi cateodata imi doresc sa fiu putin mai obiectiv in ceea ce priveste importul de hamace. Socul despre care va vorbeam mai sus l-am simtit pe propria-mi piele cu ocazia primului shipment primit de la DD Hammocks.

Cel mai usor hamac din lume, DD Superlight Hammock, are tendinta de a te uimi din mai multe puncte de vedere: dimensiune, greutate, stabilitate cat si din punct de vedere al accesoriilor cu care este echipat.

dd-superlight-hammock-5

“Testele” le-am facut weekendul trecut intr-o locatie care nu mai are nevoie de nici o prezentare, Plaiul Foii, o explozie de natura adevarata plina culori de la cel mai intens verde, albastru azuriu al cerului si pana la albul crestelor muntoase ale Crai-ului.

dd-superlight-hammock-

Recunosc, este primul hamac in care m-am asezat cu teama. Nu-ti poti explica niciodata frica de a cadea de la jumatate de metru de la sol, e destul de absurda, dar desfacand produsul iti dai seama de finetea materialului si a cordelinei de ancorare, probabil aici se instaleaza si primele semne de teama. Odata asezat in hamac si constatand ca teama nu are baza reala, devii mai indraznet si increzator in specificatiile producatorului. Iti poti da seama usor ca in conditii de utilizare normala, nu poti pati nimic, mai mult cordelina impreuna cu materialul care nu se intinde iti confera o siguranta identica cu a oricarui hamac realizat din material gros.

dd-superlight-hammock

Greutate: 270g, lungimea clasica- 2,70 mt, latimea confortabila- 1.4, instructiuni de ancorare, ca sa nu ramai masca la sistemul propus de DD Hammocks, m-a dus cu gandul la o alta denumire a acestui produs si anume hamacul fara noduri. Practic singurul nod care exista in tot angrenajul este nodul “carabinierei textile” a celor de la DD. Un sistem inovativ al cordelinei special concepute pentru a fi inserata prin insasi mijlocul ei, aceeasi legatura pe care pescarii o folosesc pentru lead core, formeaza o bucla pe care o atasezi cu ajutorul carabinierei textile de cei 2 mt de treehuger inclusi in pachetul standard. Va asigur ca dupa prima folosire, ancorarea acestui hamac se poate realiza in cateva zeci de secunde.

dd-superlight-hammock-3

Carabinierele textile DD HAMMOCKS

dd-superlight-hammock-2

Materialul este un ripstop ultra fin care poate sustine, conform specificatiilor producatorului, o persoana cu o greutate de pana la 100 de kg.

dd-superlight-hammock-4

Eu am plusat spre extrem impreuna cu negruldin imaginea de mai jos si am avut senzatia ca puteam sa mai adaug cateva kilograme in plus. Oricum, ideal ar fi sa nu riscam mai mult decat specificatiile scrise pe saculetul hamacului.

De asemenea trebuie sa aveti grija ca hainele voastre, in special pantalonul, sa nu aiba colturi sau capse care sa afecteze  materialul hamacului.

REVIEW DD Superlight Hammock

Bineinteles ca am observat si o, sa-i zicem neglijenta, pentru unele fineturi cum ar fi cusaturile sau tivul lateral, Dan Glazer de la Nahanny, un perfectionist de altfel, ar rade vreo 2 zile 😉 , dar toate acestea sunt minore in comparatie cu  imaginea generala a produsului.

Una peste alta, DD Superlight Hammock este din punctul meu de vedere un mare WIN al celor de la DD Hammocks, un hamac care isi merita din plin cei 320 de Ron, fie ca il folosesti pentru ture montane, parc, bicicleta sau orice iesire in natura, fara sa ai grija unui bagaj voluminos.

Brexit sau nu, ma bucur ca cei de la DD Hammocks isi desfasoara activitatea in capitala Scotiei si sper ca pe viitor relatia DD Hammocks-Ihamac-Voi, sa nu fie alterata financiar de nemernicia jocurilor politice Europene.

Main Menu