Sawyer- filtre de apa outdoor

Filtru de apa outdoor Sawyer Mini

Sawyer- filtre de apa outdoor oferă inca din anul 1984 cea mai dezvoltată și mai bună tehnologie a produselor outdoor pentru filtrarea apei. De asemenea, Sawyer detine produse pentru protecția impotriva razelor solare si repelante anti insecte. Produsele sunt ideale pentru orice iesire in natura, camping, bushcraft, supravietuire, drumetii.

Compania s-a specializat în combaterea celor două mari cauze ale deceselor din lume: lipsa apei potabile si a solutiilor de combatere a bolilor transmise prin intepaturile tantarilor.

In 1999 Sawyer a preluat compania Coulston Products. Coulston a dezvoltat si implementat substanta permethrin, un puternic repelant anti-insecte, folosit pentru protectia hainelor de catre trupele armatelor americane. Aceasi substanta a fost adaptata pentru plasele de insecte in Africa, salvand milioane de vieti de la malarie.

Parteneriatul cu organizatia mondiala a sanatatii ( OMS) pentru introducerea Permethrin in folosirea la nivel global, situeaza Sawyer printre primii producatori de protectii pe baza de permethrin.

Din pacate in Europa nu este reglementata aceasta substanta si nu putem importa produsele pe baza de Permethrin.

Sawyer-filtre de apa outdoor

In prezent compania conduce studii de dezvoltare si purificare a retelelor de apa contaminate pe intreg teritoriul Americii si Africii. Filtrele Sawyer folosesc membrana din fibre tubulare asemanatoare sistemelor de dializa ale rinichilor.

Filtru Sayer este cel mai rapid, usor de folosit si ieftin sistem de filtrare al apei potabile. Dimensiunile reduse, portabilitatea si faptul ca nu folosesc produse chimice pentru filtrare sau alte surse de energie fac din filtrul Sawyer unul dintre cele mai eficiente produse existente pe piata.

Tehnologia membranei din fibre tubulare

Asemanator tehnologiei sistemelor de dializa, filtrele Sawyer sunt durabile si longevive. Membrana este realizata in laboratoare speciale pentru a filtra pana la 0.1 microni astfel incat nici o bacterie sa nu patrunda in dispozitiv. Acesta poate fi curatat prin jet de apa aplicat in sensul opus de curgere.

Filtru de apa Sawyer Mini si Point One Squeeze filtreaza pana la 0.1 microni si inlatura 99.9999% din bacterii precum salmonella sau E.coli si 99.9999% dintre protozoare precum giardia sau cryptosporidium. De asemenea, inlatura in proportie de 100% particulele de microplastic.

Sawyer- filtre de apa outdoor

Sistemele Sawyer pot filtra pana la 378 541 litri de apa ( 100.000 gallons). Sistemul brevetat si premiat poate fi folosit de la camping cu copii si pana la calatoriile in tari cu risc in care nu poti fi sigur de provenienta apei potabile.

Pentru virusuri Sawyer a brevetat sistemul Point ZeroTWO Purifier (0.02 micron absolut). Acesta este primul sistem portabil care poate purifica apa de virusi aprobat de EPA si NSF

Sawyer- filtre de apa outdoor -International

Filtrele Sawyer sunt folosite de milioane de oameni in peste 80 de tari in curs de dezvoltare pentru filtrarea apei potabile zilnice. Sistemele Sawyer sunt cele mai des folosite in cazuri de calamitati naturale, dezastre, tabere de refugiati si organizatii non-profit care militeaza pentru apa potabila.

Un exemplu concludent al muncii celor de la Sawyer este Liberia, tara care in Decembrie 2020 a dezvoltat un system de filtrare a apei pe tot teritoriul sau. Aici au fost introduse peste 100.000 de filtre Sawyer care au reusit sa reduca diareea ( bola frecventa in regiune) pana la 90 % salvand milioane de vieti in cateva luni.

Sawyer- filtre de apa outdoor

Sawyer- filtre de apa outdoor

Despre Sawyer si misiunea lor pentru o plateta mai curata, acces la apa potabila si mai putine decese in tarile subdezvoltate, vom reveni in articolele urmatoare.

Main Menu