No products in the cart.
Drumetie cu hamacul in Scotia. Am fost pentru doua saptamani prin Scotia cu rucsacul in spate, intr-o aventura pe cont propriu.
O experienta unica pe care o recomand oricui. Sa mergi printr-o tara cu un mijloc de transport prin orasele principale poate fi interesant, dar sa mergi la picior de la campie la munte, sa dormi atat in natura cat si in orase… este ceva ce nu vei uita usor.
In perioada de pregatire anteriora excursiei, am tot cautat variante cat mai compacte si usoare de transport a bagajului. Stiam ca vreau sa merg cu rucsacul obisnuit, ca nu vreau bagaj de cala si in acelasi timp sa pot cara tot necesarul. Avand in vedere ca aveam sa merg solo cativa kilometri buni pe jos, nu vroiam sa ma obosesc cu un bagaj greu.
Asa am inceput sa descopar lumea hamacelor outdoor. Nu stiam ca hamacul obisnuit a evoluat in a fi un „concurent” cortului.
Dupa ceva documentare, intrebari si raspunsuri am ajuns la un hamac Pom-Pom impreuna cu kitul de ancorare de tip tree hugger, tenda superlight DD Hammocks, sac de dormit (de puf), impreuna cu micile accesorii de drumetie si ceva imbracaminte …toate intr-un rucsac de 30 L.
Practic intregul kit de campare a incaput in compartimentul inferior al rucsacului. Ca si greutate a fost undeva pe la 2 kg (sac dormit, hamac, tenda). Lucru ce s-a dovedit un punct forte pe durata calatoriei, ba chiar am starnit „invidie” in randul celorlalti calatori cu care am interactionat, nu intelegeau cum pot avea atatea intr-un rucsac asa mic si sa fie si usor pentru o drumetie cu hamacul in Scotia.
Scotia e o tara cu un peisaj cuceritor si inedit, dar si cu o vreme capricioasa. Ploaia este cam la ea acasa, deci pastratul lucrurilor uscate este o provocare. A doua mare provocare sunt insectele midges, un fel de tantari ce umbla in roiuri si pisca al naibii de tare, facand camparea dificila.
Pentru mine a fost o premiera camparea la hamac, iar concluziile ar fi:
– hamacul Pom-Pom este extrem de mic, compact si usor. Il poti tine si in buzunarul de la geaca, iar cand ai chef de o poza sau de odihna il poti scoate si instala imediat;
– materialul hamacului de asemenea este confortabil, placut la atingere;
– kitul de ancorare de tip tree hugger a ajutat mult in economisirea tipului de instalare. Nu trebuie sa ai cunostinte de noduri, se monteaza din cateva miscari, se regleaza usor, iar demontarea e la fel de rapida. Acest lucru a ajutat mult in diminetiile ploioase cand vroiam sa strang cat mai repede;
– tenda de la DD s-a comportat exemplar in fata ploii. Nu am avut niciun fel de problema.
Atat tenda cat si hamacul se uscau destul de repede (hamacul nu l-am tinut in ploaie, dar in procesul de strangere pe ploaie am reusit sa il umezesc putin).
Drumetie cu hamacul in Scotia si dormitul in hamac au fost experiente inedite pe care cu siguranta o sa le repet. Nu am intampinat dificultati in manevrarea, instalarea, depozitarea hamacului si a tendei. Totul mi s-a parut intuitiv si usor. Ma gandesc serios ca alternativa la cort, folosirea unui hamac pentru drumetii viitoare.
Pentru cei ce vor sa se aventureze prin Scotia si sa doarma in aer liber, ii sfatuiesc sa se puna la punct cu impermeabilitatea, atat din punct de vedere al hainelor, dar si restul accesoriilor. Sa aibe la ei plasturi, am intalnit multi turisti ce faceau pauze de „peticit” talpi ca si subsemnatul de altfel. Dar mai ales, cel mai important este sa se intereseze asupra gradul de populare cu midges al zonelor unde vor sa calatoareasca.
Va salut si…Pom-Pom si voi! 🙂
Alex Neagu