Magic Carpet XL DD Hammocks

135,00 lei

3 în stoc

Magic Carpet XL DD Hammocks a fost creata initial cu scopul de a oferi protectie impotriva murdariei sub hamac. Pe ea te poti descalta inainte sa te urci in hamac si poti depozita rucsacul sau alte obiecte care risca sa atraga umezeala daca pe lasi direct pe pamant.

Ulterior Magic Carpet a fost folosita ca mini tenda pentru situatii de urgenta, protectie la intrarea in cort, patura de picnic etc.

Compare

Magic Carpet XL DD Hammocks este o mini tenda impermeabila care poate fi utilizata ca ground sheet/ protectie picioare sub hamac sau prelata de urgenta.

Aversele neașteptate si terenul umed nu trebuie sa fie niciodata un impediment cu acest accesoriu la indemana! Daca sunteți in căutarea unei paturi de picnic de buzunar, a unui groundsheet pentru camping, o husă uscată pentru echipamentul dvs. sau un mic adapost deasupra capului, Magic Carpet XL DD Hammocks este solutia ideala.
In esenta o prelata in miniatura, DD Magic Carpet are un punct de atasare la fiecare colt care îi permite sa fie ancorata de pamant (sau legata de copaci/stalpi), oferindu-va diverse opțiuni de protectie.

Magic Carpet a fost creata initial cu scopul de a oferi protectie impotriva murdariei sub hamac. Pe ea te poti descalta inainte sa te urci in hamac si poti depozita rucsacul sau alte obiecte care risca sa atraga umezeala daca pe lasi direct pe pamant. Ulterior Magic Carpet a fost folosita ca mini tenda pentru situatii de urgenta, protectie la intrarea in cort etc.

Exista 2 variante Clasic/Regular si Magic Carpet XL

Marime si specificatii tehnice Magic Carpet XL DD Hammocks
Dimensiune 1.4 m x 2.20 m (groundsheet pentru 1 persoana + bagaj)
Culori
Olive Green
Greutate 225g
Include Tenda 1.4x 2.20 m Olive Green DD Hammocks
Dimensiune pachet 27cm x 6cm

 

Caracteristici Magic Carpet XL DD Hammocks:
Tenda-Prelata Material 190T polyester 100% impermeabila, cusaturi sigilate
Contine Tenda, husa
Puncte de ancorare 4 puncte de ancorare in colturi
Ramforsare
Utilitate camping cu hamacul, prelungire acoperis cort, adapost bivi, bushcraft, supravietuire

 

Tipuri de ancorare :
Tenda prelata- 3 ancorari de baza A frame

.

Tenda/ prelata- 3 ancorari de baza: Forma A – A frame

A-frame este cel mai des intalnit setup pentru Camping cu hamacul.

Tenda se ancoreaza pe ranforsarile superioare cu o cordelina de stabilizare, denumita ridgeline.
Dupa ce am stabilit ancorarea centrala putem incepe sa ancoram cele 4 colturi ale foii de cort.

Se pot folosi toate cele 9 puncte de ranforsare in caz de vant puternic, uragan etc, dar de obicei intinderea celor 4 corturi sunt de ajuns pentru aproape orice situatie normala de camping.

 

Tenda prelata- 3 ancorari de baza: Diamond frame

.

Forma Diamant – Diamond frame

Protectie superioara impotriva vantului si a ploii din lateral.

Un setup bun pentru conditiile de vant puternic sau ploaie din lateral este cea in forma de diamant. In cazul acesta se pot folosii doar tendele in forma de patrat: classic 2×2, 3×3, 3,5×3,5 4×4.

Simplu, ancorezi cordelina mediana/ ridgeline de cei doi copaci de 2 colturi diametral opuse, iar celelalte 2 le ancorezi in pamant conform figurii.

Pe vreme neprielnica, cu vant puternic sau ploaie din lateral, poti ancora cu cordelina suplimentara si celelalte puncte de ancorare ranforsate.

 

Tenda prelata- 3 ancorari de baza: Lean-to

.

Forma lean-to se traduce prin forma adapost si este o alegere perfecta pentru un setup de zi sau cand campezi cu bivi-ul, pe jos.

Adapostul deriva din A frame, un A frame rasturnat care asigura impotriva vantului doar dintr-o singura directie. Figura alaturata

O poti folosi ca paravan de vant, paravan de soare sau ploaie usoara.

Ca si A-frame, este usor de realizat folosind ridgeline-ul.

 


Despre DD Hammocks

Produsele DD Hammocks sunt special realizate pentru camping cu hamacul, bushcraft, supravietuire. Majoritatea produselor sunt tehnice, de la utilitate lor si pana la materialele utilizate in productie. Produsele DD Hammocks sunt structurate astfel: Hamace, tende, accesorii, sisteme de izolare, corturi ultralight

Compania DD Hammocks este productor de top inca din anul 2005. Multitudinea de hamace si accesorii este rezultatul dezvoltarii, cunoasterii si testelor facute de multi utilizatori inca de la infiintare.

“Pasiunea noastra pentru echipamentul de camping si hiking a culminat cu inovatia unui hybrid intre hamac si bivi. Un hamac modular si versatil, primul sac de dormit special conceput pentru hamaceala si unul dintre cele mai usoare hamace din lume, Hamac superlight DD Hammocks”

DD are sediul in Edinburgh – Scotia (UK), iar produsele lor se regasesc in toata lumea. De la simplii amatori de hamace si pana la show-uri TV de supravietuire, produsele sunt apreciate deopotriva.  Produsele DD hammocks pot folosi atat in sezonele calde cat si iarna.

DD Hammocks a fost fondata de catre Nick Vansittart, calator neobosit in intreaga lume. Reuseste sa faca o calatorie de 8 luni si 26k kilometri din Lombok in Indonesia pana in Edinburgh in Scotia.

In timpul calatoriilor si campand sub cerul liber in Scotia, Nick descopera hamacul ca fiind solutia ideala pentru orice calatorie. Hamacul aduce in viata lui Nick, alaturi de utilitatea si ergonomia lui, confortul necesar, superior oricarui cort.

Testeaza foarte multe hamace diferite, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui, dar cum nu gaseste un model care sa intruneasca toate cerintele: usor, compact, cu plasa de protectie dar in acelasi timp sa pastreze confortul si sa aiba un pret decent, Nick se hotaraste sa-si construiasca propriul hamac, The Camping Hammock si de aici izvoraste istoria DD Hammocks .

Magic Carpet XL DD Hammocks
Hamacul este ideal in camping, hiking sau trekking.

Hiking- termenul hiking inseamna Drumetie, in general drumetie pe trasee montane. A nu se confunda cu alpinism-ul,  hiking-ul sunt drumetiile in zone rurale sau locuri pitoresti realizate in decursul unei zile sau ture.

*trekking- termenul a intrat in limba engleza la mijlocul secolului al XIX-lea si reprezinta o calatorie lunga, mergand pe jos. Trekking/ backpacking sau mai pe romaneste, o insiruire de mai multe drumetii care includ bineinteles si camping-ul.

 

 

Informații suplimentare

Greutate 225 g
Dimensiuni 140 × 220 cm
Producator

Culoare

Marime

Material

Greutate

Activitate

, , , , ,

Main Menu