Opinel Nr.13

597,00 lei

Stoc epuizat

Opinel Nr.13- Maner fag – realizat din otel inoxidabil Sandvik 57-58 HCR. Beneficiaza de sistemul Virobloc.

Compare

Opinel Nr.13- Maner fag

Rezistent, traditional si contemporan. Opinel Nr.13 este folosit in activitatile outdoor cat si in jurul gratarelor in camping.

Un cutit robust pe care te poti baza in orice situatie. Opinel Nr. 13 a fost introdus ca obiect de promovare a brandului in magazine, dar cu timpul si in ciuda pretului mare, clientii Opinel l-au achizitionat pentru colectii personale.

Beneficiaza de sistemul Virobloc de blocare a lamei la deschidere cat si la inchidere pentru siguranta la transport.

Lama clasica a cutitelor Opinel este de tip Yatagan. Forma Yatagan a fost inspirata si imprumutata de la sabia turceasca cu acelasi nume avand varful putin ridicat. Lama are un profil convex asigurand robustete si facand usoara ascutirea acesteia.

Inventate in 1955 de catre Marcel Opinel, inelele de siguranta Virobloc sunt prezente la toate modelele incepand de la numarul 6. Sistemul Virobloc e realizat din doua inele, unul fix si unul mobil. Blocarea lamei se realizeaza atat la deschidere ( siguranta la folosire) cat si la inchidere ( siguranta la transport)

Bricegele traditionale sunt de ajutor in viata de zi cu zi: desfacerea coletelor,realizarea de mici machete sau sculpturi, curatarea copacilor etc…

Lama din otel inoxidabil este rezistenta la coroziune iar manerul din lemn lacuit este ergonomic.

Lungimea lamei este de 22 cm, iar in ea se concentreaza toata traditia brandului Opinel: robustete, duritate si utilitate la taiere.

Opinel Nr.12- Maner fag este realizat din otel inoxidabil suedez, Sandvik 12C27 modificat. Este anticoroziv prin aditia de carbon in compozitie si nu are nevoie de mentenanta speciala. Adaugarea carbonului in procent de minim 0.40% aduce un plus taisului. Lama are o duritate de 57-58 HCR.

Fagul este materialul cel mai comun utilizat in realizarea manerelor Opinel. In Franta fagul este dur, durabil si usor de prelucrat. Avand o varietate de culori de la galben spre roz, fagul este caracterizat prin numeroase linii scurte mai inchise la culoare.

 


Despre Opinel

Compania Opinel fabrica si comercializeaza o linie de cuțite omonime patentate cu mâner din lemn de diferite esente inca din 1890 in orasul Savoie din Franța, unde afacerea de familie detine și un muzeu dedicat.

Cuțitele Opinel Nr.13- Maner fag sunt fabricate din oțel cu conținut ridicat de carbon, dar si din otel inoxidabil Sandvik (Suedia). Compania este una de renume mondial si se poate lauda cu un numar de aproximativ 15 milioane de cuțite vandute anual(2014).

La inceputuri, lamele Opinel au fost realizate traditional doar din otel carbon, iar manerele din lemn de par sau frasin.  La vârsta de optsprezece ani, Joseph Opinel a înființat o forjă în micul oraș Albiez-le-Vieux (Savoie) în care realiza topoare, potcoave, lame și cuțite pentru fermierii din Savoie si din apropiere, continuand traditia mostenita din familie de la tatal si bunicul sau.

Plin de pasiune pentru inovatie si tehnologie isi construieste propria camera de filmat. Curand devine fotograful zonei la nunti si evenimentele speciale locale. Condus de instinctul si pasiunea pentru noile tehnologii si manufacturarea prin metode moderne, isi ocupa restul timpului, in ciuda opiniei tatalui sau traditionalist, constuind si perfectionand un cutit mic de buzunar. Acum se naste ‘Opinel’un cutit utilitar folosit in scurt timp de intreaga comunitate.  Joseph isi dezvolta cutitul sau in diferite marimi, fiind mai potrivit pentru diverse scopuri si diferiti proprietari.

Astfel in 1897 lanseaza gama de marimi de la 1 la 12. Briceagul cel mai mic, nr 1, includea si un inel de ancorare pentru lant sau ceasul de buzunar. El este scos din fabricatie impreuna cu nr 11 in 1935. Cel mai mic cutit Opinel in zilele noastre, nr 2, are o lama de 3,5 cm. Cel mai mare, nr 12 are o lama de 12 cm. In anii ‘70 un cutit gigant de 22 cm si 50cm la deschidere a fost adaugat in colectie, Nr 13.

Informații suplimentare

Dimensiuni 22 cm
Producator

Material

Marime

Main Menu